Bra men dårligst

Det er som sagt mange ganger mange lister på mye rart som florer på internett i dag. Det er best i ditt og best i datt, men det er også mange lister som tar opp tingene fra den motsatte ende – verst i ditt og verst i datt. Men hvor hyggelig er det egentlig å havne sist på en topp 100 liste egentlig? Du eller klubben din kjemper for å gjøre ting hos dere så bra dere bare kan, men så havner dere helt i bunnen på en slik topp liste. Er all publisitet god reklame? Det er vel en diskusjon som kan gi fryktelig mange svar på forskjellige nivåer.

Topp listen

Du eller dere får beskjed om dere har havnet på topp 100 listen og er strålende fornøyd selvfølgelig. Og dere skryter jo av dette til alle rundt dere og alle dere snakker med dersom dere har en stor forkjærlighet for sporten dere bedriver eller om dere på noen måte er involvert i at dette har skjedd. Men så blir listen publisert og dere havner på 100 plass eller i hvert fall blant de aller siste på denne listen. Er dette en god liste for dere da eller er det noe som gir dere en «negativ følelse»? Det å havne på en topp 100 liste er selvfølgelig en meget god prestasjon i seg selv. I dette tilfellet så tenker jeg jo på golfbaner som finnes i verden. Og da er det fryktelig mange baner som kommer bak dere. Her snakker vi mange tusen baner som er bak. Men navnet på «din» bane ligger helt nederst på en liste – hvordan er den følelsen? Jeg er litt usikker, men du har kanskje din egen mening om dette? Dette kunne garantert vært diskutert i mange forskjellige former, og det ville gitt ulike svar.

Topp listen

Nederst

På denne topp 100 listen fra Golf Digest som ble gjengitt på sidene til norske golf, så finnes det ingen baner fra Skandinavia. Den nærmeste banen på denne listen må bli en av banene i Irland, Skottland eller England. Helt nederst på denne listen finner vi en bane i Italia – en bane som heter Olgiata G.C. (West) og ligger i Roma området en bit sydover i Italia.

Nederst

Denne banen består av to baner, en vestlig bane og en østlig bane. Men det er altså den vestlige banen som har sneket seg inn på denne topp 100 listen over gode golfbaner i verden.

Andre baner i Europa

Ellers baner i Europa finner jeg bare baner på de britiske øyene. Der er det flere baner både i England, Skottland og i Irland. Den banen jeg nente i den forrige artikkelen her – Royal County Down – kommer meget høyt opp på denne listen også. Så dette bør da være en bane som er i den absolutte verdenstoppen i kvalitet.

De ti nederste

De ti nederste banen på denne topp listen sprer seg over mange land i verden. Skottland ligger på 91. plass, så England, så Canada og så USA. Vi finner en japansk bane, to arabiske baner, en meksikansk bane og en sørafrikansk bane og da den nevnte italienske banen på plass 100.