Caddie er viktig for spilleren

Når man ser på golf, kan det virke som at en caddie kun frakter utstyret til golfspilleren. Men slik er det slett ikke, når man tenker på de virkelig gode golfspillerne – er det avgjørende viktig å ha en god caddie. Jeg er av de som aldri har gått en runde golf, men noen slag har jeg da prøvd for en del år tilbake. Det som er gledelig med denne sporten, er at den får mange ut av godstolen og i aktivitet. Men det finnes også golfspillere, som er aktive innen andre idretter. La oss se mer på caddien, eller Caddy som noen da altså også sier.

Rådgiver

Rådgiver

Det er to hovedarbeidsoppgaver for en caddie 1) Ta hånd om utstyret 2) Rådgiver. Det er nok ikke alle golfspillere som ønsker råd eller veiledning, fra sin caddie. Men svært mange av de gode golfspillerne, bruker faktisk sin caddie til mer enn å frakte med seg utstyret rundt på banen. Rådene det er snakk om, er i hovedsak strategi og køllevalg. Men det er klart at dialogen mellom spiller og caddie, kan jo handle om det de måtte ønske. Om man har en fast caddie, vil vedkommende kjenne til deg både som spiller og ikke minst som person. Kjemien mellom disse, er naturlig nok viktig – i alle fall når man snakker om de store og kjente spillerne.

Gode inntekter

Det er mange som har tjent gode penger på å være profesjonelle caddier, når vi ser på verdenskjente golfspillere – så drypper det ikke rent lite penger på caddien til vedkommende. Det mest vanlige er at caddien, får prosentvis lønn av det spilleren tjener. Mike «Fluff» Cowan var Tiger Woods sin første caddie, han fikk mange tilhengere selv som caddie – selv om så klart Tiger Woods var en større stjerne. Steve Williams er navnet på en caddie som startet for Tiger Woods i 1999, han tjente seg opp til å bli mangemillionær før han sluttet som caddie.

Fransk

Det er det franske ordet «le cadet» som er opphavet til ordet caddie, «le cadet» betyr «familiens yngste» eller «junior».  Hvorfor man hentet ordet fra fransk, er rett og slett for at man i Skottland hadde for vane å gjøre det. Golfen kommer opprinnelig fra Skottland, og kalles med rette for golfens fødested. Men opprinnelig var det slett ikke i sporten golf, at man fant det som man kalte for en caddie. Dette ordet var brukt for visergutter eller bærere, vi snakker da om tiden fra cirka 1634 og frem til 1800-tallet. Det var en gang på 1800-tallet, at ordet eller begrepet ble benyttet på den som bar golfkøllene. Dette var kanskje ikke den viktigste lærdommen dere kunne få, når det gjelder golfsporten. Men jeg synes alle sider av sporten må belyses, for det at en caddie gjør en viktig jobb – er det slett ingen tvil om. Neste gang kommer det mer golfrelatert stoff, men enn så lenge så kos dere på golfbanen. Om det enda ikke er fritt for snø, så er det ikke lenge til våren.

Fransk