Gode og mindre gode golfbaner

Når man er i et område hvor det er mange golfbaner så kan man selvfølgelig begynne å bli litt kritisk til hvilke av de som er gode og mindre gode. Noen passer deg og din måte å spille på, mens andre igjen er helt feil for deg. Slik er det også på banene man finner i Thailand. Jeg kan ikke skrive noen fasit, men jeg skal forklare litt etter tips jeg har fått fra kjentfolk som har jobbet med samtlige baner og som har spilt noe på alle banene.

Proff baner

Det er jo en bane i dette distriktet Chonburi i Thailand hvor de store golf stjernene kommer på besøk hvert eneste år. Det er damene som kommer hvert eneste år og spiller en runde av LPGA tur. Dette skjer på den banen som heter Siam Country Club. Denne banen går da selvfølgelig for å være en av de aller beste banene i distriktet for ikke å si landet.  Men det er flere baner som scorer høyt på en liste over kvalitets baner.  Men først litt om denne banen som har proft besøk hvert år.

Siam Country Club

Årets besøk var det 12 året på rad at dette skjedde, eller nesten da for 2008 var det ikke noen turnering.  Og det er mange av de store stjernene blant damene som har vært med. Årets utgave ble vunnet av Jessica Korda. Også vår egen Suzann Pettersen har vunnet denne turneringen i Thailand. Det året hun var virkelig i slaget i 2007. Seieren i Thailand var jo hennes femte seier i LPGA touren den sesongen. Kunnet ha skrevet mye om denne banen og turneringen der, men det finnes allerede mye av dette på nettet så begrenser det til å nevne dette i noen få setninger.

Siam Country Club

Andre baner

Andre baner

Det er ingen av banene i denne delen av Thailand som er direkte dårlige. Alle har en viss standard og kvalitet. Av baner som kanskje hever seg litt over noen av de andre kan nevne Laem Chabang International Country Club, Burapha Golf Club, Royal Lakeside Golf Club Banpakong og Pattana Sports Club. Dette er bare noen av de totalt nesten 30 banene som finnes innenfor en times kjøring vekk fra turistmaskinen Pattaya i Chonburi provinsen i Thailand. Og Pattaya er jo et kjent sted hvor mange golfere overnatter og bor mens de spiller golf rundt på mange av disse banene.Det er ingen av banene i distriktet som blir karakterisert som dårlige baner. Men det er noen få som har fått ryte på seg for å ha litt mindre kvalitet enn de som allerede er nevnt over her. De tre som først blir nevnt da er Pattavia Century Golf Club, St Andrews old Course og Eastern Star Golf Center. Ikke det at de er dårlige, men noen av de begynner kanskje å bli noe gamle og nedslitte. For med så mange baner som det finnes i dette distriktet skal det veldig godt la seg gjøres at alle kan holde helt topp kvalitet. Men distriktet rundt Pattaya i Thailand er uansett et eldorado for deg som ønsker å spille golf. Og for deg som ønsker å prøve mange forskjellige baner. Lykke til dersom du tar turen dit en dag!