Golf i utlandet

Når man skal skrive flere artikler om golf så er det lett for at man repeterer seg selv flere ganger. Jeg forsøker å unngå det, men gir ingen garanti for dette. Men siden jeg har skrevet både om noen golf baner her og der, noen golf spillere her og der og litt om diverse ting innen golf. Så da tenkte jeg at jeg jeg skulle forsøke meg på litt golf som ligger et godt stykke unna Norge, men som er et eldorado for å spille golf. Man kan spille nesten 365 dager i året. Kun dersom regnværet skulle bli for hardt så setter dette en stopper for spillet.

Golf i utlandet

Thailand

Hvor mange baner det finnes rundt omkring i hele Thailand har jeg ikke kontroll på. Men for få år siden ble jeg kjent med noen personer som drev et golf-service firma i Thailand. Nærmere bestemt ut fra Pattaya. Og innenfor en times biltur bort fra Pattaya sentrum lå det den gangen cirka 25 forskjellige golfbaner. Og de fleste av disse i ganske god stand. Ingen av de var direkte dårlige, men det var selvfølgelig noen som var bedre enn andre. Og det var noen som var dyrere å spille på enn andre igjen. Alt dette ganske normalt slik vi også er vant til her fra Norge og Europa. Hvilke baner som er best og hvilke baner som er de dårligste skal jeg ikke komme inn på her og nå. Men mulig jeg lager an liten sak om dette ved en senere anledning. Jeg ble som nevnt kjent med noen av de som frekventerte mange av disse banene rundt Pattaya i Thailand for noen år siden.

Golf er business

Golfere er et «folkeslag» som liker service. Jeg skal ikke kalle sporten for en snobbesport, men det er ganske kjent at det å spille golf koster litt penger. Både utstyret koster, det koster å starte så snart man ønsker å spille og det koster å trene. Prisene er forskjellige selvfølgelig, og det varierer med hvilke baner og om det er ukedag eller helger du ønsker å spille.

Golf er business

God jobb

En sammenslåing av det å drive business ut av å gi service til golf spillere og det å ha en jobb i denne sammenhengen blir veldig spesielt. Vedkommende jeg kjenner hadde det nettopp slik. Drev service for golf turister og hadde en del av sin business nettopp fra dette. Og det var en av de mest bedagelige jobber jeg noen ganger har opplevd. Kort gjenfortalt; Hente en gruppe golfspillere om morgenen på et avtalt sted. Kjøre de til dagens bane som var annonsert på forhånd. Ved ankomst til banen så var det å sørge for at de kom i gang. Inn å betale greenfee og eventuelle avgifter og bare sørge for at gruppen med spillere kom i gang med dagens spill. Deretter gikk vedkommende tilbake til bilen og kunne enten sove eller bare slappe av mens gruppen gikk sin golfrunde. En slik golfrunde kunne ta alt fra tre til fem timer. Etter ferdigspilt runde var det innsamling av spillerkort for å registrere scoren deres og kanskje alt fra et måltid til noe å drikke i banens klubbhus før det var retur til Pattaya og tilbake der hvor de startet dagen. For en enkel arbeids-dag – 20 % jobb og 80 % avslapping!