Golf variasjoner

Golf er en sport hvor du slår langt og beveger deg selv etter ballen etter hvert som den slås fremover i banen. Noen ganger går du etter ballen, mens det er også mulig å benytte tilpassede golfbiler å kjøre fra hull til hull med. I minigolf trenger man hverken å gå langt eller en bil å kjøre med for å komme fra hull til hull. Denne banen er så kompakt at du må passe nøye på at du slår hullene i riktig rekkefølge!

Minigolf

Hovedprinsippet i minigolf er det samme som i vanlig golf. Man slår en ball fremover og skal ende i et hull fremme i banen på minst mulig antall slag. Men det er vel det eneste omtrent også som er det samme – jo køllen som benyttes er også den samme. Man benytter en putter å slå hele veien i minigolf og det er jo den samme kølla man bruker for å putte ballen i hullet innen på greenen når det spilles vanlig golf.

En minigolfbane består vanligvis av enten 9 eller 18 hull. Og hvert hull er «innrammet» men karmer slik at ballen holdes innenfor et bestemt område hele spillet. Spretter ballen utenfor dette området løftes ballen bare tilbake uten at det gis straffeslag / poeng i den sammenhengen. Maksimum antall slag på hvert hull er 7 slag. Det vil si at slår du ikke ballen i hullet på ditt sjette slag, så noteres du for 7 poeng som er maksimum da for hvert hull.

I hver bane er det innlagt fast hinder slik at vanskelighetsgraden fra hull til hull varierer. Det være seg innsatte gjenstander i banen, ujevnheter i baneunderlaget i form av opp og ned, hull som man må slå gjennom for å komme til hullet eller frem til del to av hullet. Altså kan det være at et hull er todelt – første del hvor man må treffe f.eks. et hull for å komme videre til del to. Og så kommer det da kanskje an på om det er flere hull man kan treffe, om hvilken vanskelighetsgrad man da får for å komme frem til hullet i del to. Mange varianter er mulig faktisk.

Minigolf i Norge

Minigolf forbundet i Norge er et forholdsvis lite forbund, og de har bare 6 underliggende klubber. Det er hos de igjen 6 godkjente baner hvor det er godkjent for å avholde konkurranser. Av de banene ligger tre stykker i Oslo, to stykker i Skjeberg like utenfor Sarpsborg og en bane i Sandefjord. Tre av banene er godkjente som Europabaner – altså at det kan spilles internasjonale konkurranser der.

Marienlyst Minigolfpark

Dersom jeg bare som raskest skal kikke innom en av klubbene som er registrerte i Norge så kikker jeg innom på Marienlyst Minigolf park. Dette ser ut til å være et fantastisk anlegg, hvor de har lagt seg på å bruke sitt anlegg til mye mer enn bare minigolf.

Men jeg skal heller kikke innom noen av disse banene igjen ved en senere anledning. Nå har jeg skrevet nok for i dag og legger bort pc og datautstyr for denne gang. Ha en fin dag.