Golfbaner i Norge

I min første artikkel i denne serien om golf baner så skrev jeg om den banen som kanskje er Norges vakreste bane der den ligger ut mot havet oppe i Lofoten. Men det er mange flere fine og naturskjønne baner i Norge. Jeg skal nå plukke ut en serie tilfeldige baner og forsøke å beskrive de her for dere i en serie artikler. Kanskje en eller kanskje to baner i en og samme artikler, men hvem baner det blir kommer til å bli helt tilfeldig. Sammen med litt om banene vil det jo nesten automatisk også bli en liten presentasjon av forskjellige klubber som tilhører de forskjellige banene. Kanskje er det en klubb eller om det er noen som deler banen mellom flere klubber. Følg med å les oppdateringene som kommer.

Midt Norge

Jeg startet i nord, men beveger meg nedover til midtre delen av landet i neste artikkel her. Stjørdalen for å være mer presis. Stjørdalen Golfklubb har bygd seg opp sakte men sikkert siden 1996. Først bare med golf aktiviteter, så med trenings green og driving range før den første lille 6 hullsbanen kom og til slutt en 18 hulls bane i år 2000. Golf i Midt Norge var nå altså også mulig. Sentralt beliggende bare få minutter med bil fra Flyplassen på Værnes. Samarbeidsprosjekt mellom bedrifter som har kjøpt andeler, bedrifter som er partnere i samarbeid og medlemmer som har gjort det samme. Etter hvert kom større og finere oppdrag i form av forskjellige turneringer også til banen og klubben.

Banen

Stjørdal Golfklubb er så heldige at de har to baner i dag. Begge de to banene som jeg nevnte tidligere, med 6 hull og 18 hull er i full fart.

Den store banen har tee for herrer og damer, og en spesiell tee for provisoriske klubb handikapp. Banen blir da henholdsvis på 5790 meter, 4850 meter og 3100 meter

Banen er normalt klar for veldig tidlig sesongstart – allerede i løpet av April måned. Og er da som oftest den første banen som er spilleklar for sesongen.

Først på flere ting

Ikke bare var banen den først golfbanen i Midt Norge. Den er først på flere ting. Som nevnt er den som oftest først ute å åpne for sesongen. Men den var også først ute med å åpne sin bane nummer tre – en korthullsbane. En 6 hulls bane med par 3 hull på under 100 meter.

Grønn Glede

Klubben har jobbet mye med å bli inkluderende også for de med handikapp på annen måte enn bare på papiret i golf. Anlegget til klubben har flere toaletter hvor ett er handikapp vennlig. Den siste kort hulls bane er også tilrettelagt for at bevegelseshemmede skal komme til å spille litt golf. Samt at denne banen har vært et viktig tilskudd til eliten i klubben – et viktig tilskudd for å trene.

I tillegg til det som allerede er nevnt finne spesial områdene med drivingrange, puttegreen og chippeområde.

Det var litt fra denne klubben og banen – følg med videre for å se hvor jeg havner.