Historisk i Norsk golf

Jeg har tidligere skrevet noe om at det gror godt i Norsk golf om dagene. Da kanskje spesielt på herresiden. Neste sesong kan bli historisk dersom det som ligger an til å skje kommer gjennom.

Da vil vi nemlig for første gang i historien få to norske herrer som skal spille på PGA touren i samme sesong. PGA touren er jo golfen elitedivisjon som de aller flest er kjent med. I skrivende stund har en spiller allerede sikret seg sitt PGA kort, mens den andre jobber godt i disse dager for å også sikre seg adgangskortet.

Første spiller

Tidligere i sommer var det ingen direkte tegn på at det skulle bli en slik spennende slutt på sommeren. Men i løpet av en periode på noen uker sikret Kristoffer Ventura seg to seiere på Korn Ferry Touren. Dette er golfen annen divisjon eller divisjonen under de største proffene i verden. Her gå de 25 beste videre hvert år og får spilletillatelse og arbeidstillatelse og alt de trenger for å være med proffene i toppen. Utah Championship og Pinnacle Bank Championship i Nebraska vil nok være to turnering Kristoffer Ventura vil huske resten av sitt liv!

Første spiller
Første spiller

Og det som kanskje er like imponerende er at han har levd en del i skyggen av den spilleren som ikke har sikret seg sitt kort enda, men som kjemper i disse dager for å klare det. Han spiller de gjenværende turneringene på Korn Ferry Touren for å sikre seg sitt PGA kort for de neste sesongene. Spilleren det er snakk om her er nesten sagt selvfølgelig Viktor Hovland.

Viktor Hovland

Hovland forsvant vel opp som Norges golfer nummer en etter at han i fjor vant U.S. Amateur. Og også med gode resultater på de to Major turneringene han fikk adgang til å spille som amatør på grunn av denne seieren. Han har spilt så bra så han har allerede skaffet seg et navn alle er observante på før han har spilt noen turneringer på PGA touren. Det er ikke alle som har klart den bragden i en alder av kun 21 år. Han har en MEGET lysende fremtid foran seg sier de aller fleste. Disse ordene har også kommet ut offentlig fra verdens mest berømte trener i golfen verden – Butch Harmon. Alle sier det skal bli spennende å følge denne unge norske mannen sin utvikling fremover. Fortsetter han som han har gjort nå de siste sesongene så vil det bli mange overskrifter i media med hans navn i golf forbindelser.

Viktor Hovland
Viktor Hovland

PGA Touren

Selv om en spiller har adgangskort til å spille på PGA touren så er den spilleren ikke sikret å spille alle turneringene som går der. Det er nemlig mange flere med adgang enn det er plass til i hver enkelt turnering. Så det er flere prioriterings systemer som bestemmer hvem som skal få adgang til å spille, og hvilke spillere som skal få spesielle invitasjoner til å spille. Jeg skal ikke begi meg inn på å forklare alt dette nå da det vill ta en hel bok av plass å forklare.