Lister – mye artig å lese

Finnes det snart noen byer i verden som ikke har en golfbane i sin umiddelbare nærhet? For meg virker det som det snart er flere golfbaner rundt omkring enn det er fotballbaner. Men golf har jo blitt en verdens sport etter hvert det også, så det er kanskje ikke så rart at det spretter opp baner overalt. Og med en slik stor og fortsatt voksende sport så dukker det alltid opp lister og undersøkelser om ting som skjer, hva som er bra, hva som er dårlig og alt mulig de kan lage lister og rangeringer av. Folk elsker tydeligvis å lese slikt over hele verden!

Ulike resultater

Leser man slike lister så finner man store forskjeller mange ganger, selv om hovedhensikten med undersøkelsen og opplistingen er den samme. Alle mennesker har jo ulike oppfatninger og ulikt syn på saker og ting. Mye kommer vel av også hvor i verden forfatteren av listen kommer fra – forskjeller på forskjellige plasser i verden kan være store selv om det er nøyaktig samme sak egentlig! Men det at det blir skrevet lister fra forskjellige hold rundt omkring i verden gjør det jo bare til enda mer spennende lesning for oss som kikker p slike lister fra tid til annen. Og mange ganger ganske humoristisk å lese slikt. Det er jo ikke bare innen golf ting kan endre seg fra prat til skrift. Det kan skje og skjer med veldig mye her i verden. Man er enige om en ting, men det blir totalt forskjellig når det kommer ned på skrift og publiseres.

Norges beste golfbane

Her kommer det også an på hvem som uttaler seg. Det er mange gode baner som har vokst frem i Norge. Banen i nord på Nordkapp, eller den banen som er best kjent utover landets grenser, eller den som blir benyttet til store turneringer eller den banen som ofte scorer høyt på lister? Det er mange muligheter. På Nordkapp og tilhører North Cape Golf Club ligger Norges nordligste bane. Denne banen får veldig god omtale i veldig mange sammenhenger. Her er det både kvalitet, samt at den ligger så langt nord at det også er mange opplevelser lett tilgjengelig i forbindelse med banen. Litt lenger syd ligger den banen som kanskje er Norges mest kjente bane utover landets grenser. Lofoten Links sin bane er vel en av de banene i Norge som har fått mest omtale og har blitt mest kjent.

Norges beste golfbane

Enda lenger sør – ikke langt fra Oslo finner vi den banen som veldig ofte utlendinger rangerer som Norges beste bane – Miklagaard Golfbane.

Meget gode golfbaner

Baner som ligger med sjøutsikt scorer meget ofte høyt på mange slike lister over de beste golfbanene. For et par år siden ga Golf Digest ut en topp 100 liste, og der var nesten halvparten av alle banene baner med utsikt eller forbindelse på noen måte til sjøen. Den som scoret aller best på denne listen i 2016 er en bane som ligger i Nord Irland. Banen heter Royal County Down og ligger helt sydøst i landet. Banen er fra 1889 og er altså 130 år gammel i 2019.

Meget gode golfbaner