Minigolf i Norge del 2

Jo mer man leter jo mer finner man. Og man skal ikke gå langt før man finner de flotteste anleggene med både minigolf og mange flere aktiviteter både for barn og unge og de mer voksne i alle aldersklasser. Det er selvfølgelig minigolf muligheter som passer både unge og gamle, men det er som oftest også mange andre fasiliteter. Jeg drar en virtuell tur ut og ser hva jeg kommer over.

Fra bane til bane

Jeg har allerede snakket om baner og anlegg både i Oslo og i Østfold, men det finnes flere enn de som er nevnt også. Flere er rene fornøyelses parker og ikke minigolf klubber med aktiv trening og konkurranser. Det er baner hvor familier kan kose seg og bare nyte å være sammen utendørs om sommeren når været tillater det.

Jeg starter med å nevne Søylehuset Cafe & Minigolf som ligger på Ekeberg i Oslo. De har to 18 hulls baner i to forskjellige vanskelighets grader. Her kommer det folk hele året for å koble av å nyte en runde minigolf for å komme vekk fra daglig livets stress og mas. Anlegget brukes hvert år av skoler, aktivitetsskoler, idrettslag, institusjoner, bedrifter, foreninger m.m. Enten det er til konkurranseform, eller bare for moro.

Skal du f.eks. ha et lite møte med noen kollegaer så er caféen perfekt. De har en enkel meny hvor dere kan sitte ned og ha en samtale over en enkel matbit og en drikke.

Og det er flere aktiviteter for de aller minste. Aktivitets spill i flere varianter, deler av parken består av eventyr med troll og fossefall med mer hvor barna kan leke eller hva med en liten «kjøretur» med Tom & Jerry eller «Hello Kitty».

Christiania minigolf club

Denne klubben har to anlegg i Oslo området. Ett anlegg Grünerløkka, og ett anlegg på Torshov. Begge anleggene er 18 hulls baner. Klubben har vokst til å være Norges største aktive minigolf klubb med cirka 250 medlemmer. De har både Norgesmestere og flere spillere på landslags nivå i sin medlemsmasse. Klubben er aktivt medlem av Norges Minigolf forbund.

Sandefjord Banegolf klubb

Denne klubben har jeg så vidt nevnt i en annen artikkel, men ikke skrevet særlig mye mer enn navnet på klubben. Ut fra navnet sier det seg selv hvor klubben hører hjemme. Klubben er aktivt medlem av Norges Minigolf forbund og de har flere konkurranser på banen i løpet av sommersesongen.

Karmøy

Tidligere i sommer skrev Haugesunds avis en artikkel om Norges flotteste minigolf anlegg var i ferd med å åpne på Torvastad på Karmøy. Anlegget ser fantastisk ut på bildene, så jeg gleder meg til jeg enten kan få besøkt anlegget eller se flere bilder derfra. Dette er for øvrig anlegg nummer to i samme distriktet. Ved full aktivitet i de to anleggene så er det kapasitet til å ha 150 spillere i sving samtidig.

I et slikt stort anlegg så finnes det nesten selvfølgelig flere aktiviteter for f.eks. barna. Og ønsker du en sammenkomst med ditt firma, så er det samarbeid med catering i området så servering er fullt mulig.