Mye bra norsk golf

Norge har nå flere fremadstormende golfspillere. Det er norske golf spillere som allerede har skrevet norsk golf historie i år, og det er mer på gang. Viktor Hovland vant i fjor 2018 utgaven av US Amatør mesterskapet.

Og med den seieren kvalifiserte han seg automatisk til The Masters og flere andre store turneringer. Men han er enda bare en amatør, og kan dermed ikke vinne penger blant annet. Den andre som når tar steget opp og skal være med å spille med de beste i verden er Andreas Halvorsen etter at han kvalifiserte seg nå tidlig i juni måned til å spille US Open turneringen. Dermed blir det første gang i historien at to norske spillere stiller på startstreken in Major turnering på PGA touren.

 Flere gode på flere nivåer

La meg snakke litt om noen golfdamer først siden det er høflig å la damene gå foran. Og førstedamen i Norsk golf er jo fortsatt Suzanne Pettersen, eller rettere sagt var i hvert fall frem til hun tok litt fri. Men hun har nå nylig annonsert at hun gjør comeback nå i sommer igjen etter at hun ble mor her i fjor høst. Comeback er annonsert til å skulle skje i Juli på Midland banen i Michigan i USA. Dette er jo da nesten sagt selvfølgelig en LPGA turnering.

 Flere gode på flere nivåer
 Flere gode på flere nivåer

Norges andre dame om jeg får kalle henne det er Marianne Skarpnord. Hun har levd en del i skyggen av «Tutta» men har også flere gode resultater. I år har også den norske amatør spilleren Karoline Stormo forsøkt seg på å spille i LPGA. Dessverre gikk ikke det helt godt, men kan være en god start på å få enda en dame med lenger opp i toppen. Karoline er for øvrig tredje spilleren som er norsk amatør spiller og spiller på øverste nivået på under et år. De to andre er herrespillere.

Herrer

I øyeblikket er det 16 norske spillere som er registrert på verdensrankingen. Eller rettere sagt så er mange flere registrerte, men det er kun disse 16 som har poeng tellende for i år. 8 av disse er innenfor topp 1000, mens enda to stykker ligger like utenfor. Så mange norske spillere tror jeg det aldri har vært såpass godt opp på listene i verden.

Gode nyheter

Det kommer vel ikke som noen stor sjokkerende nyhet, men mens jeg sitter og skriver på denne artikkelen kommer det beskjed om at Viktor Hovland har bekreftet at han etter US Open trer inn i proff rekkene og skal spille golf på heltid.

Gode nyheter
Gode nyheter

Dette har vel vært så å si nesten klart en stund, men det var altså først nå at det er bekreftet. Så da blir det en stor jobb å gjøre for å klare å spille seg til en plass på PGA touren. Han har sju turneringer å spille seg såpass opp at han klarer å sikre seg en plass til neste års tour. Han er nemlig bare sikret invitasjoner i inneværende sesong etter sin seier i US Amateur turneringen. Men muligheten er der for at det kan bli flere invitasjoner, men det er ikke sikret per i dag!