Norges vakreste?

Norge har mye skjønn natur, og det er derfor ganske naturlig at det også finnes golf baner som ligger i naturskjønne omgivelser. Det er helt sikkert mange av dem selv om jeg ikke kjenner på langt nær alle på nært hold. Men en av de som kommer meget høyt på en slik liste er banen til Lofoten Links. Det er en 18 hulls bane som ligger helt nede ved sjøen og har en fantastisk natur rundt hele banen. Spørsmålet jo dukker opp er om denne banen er Norges aller vakreste golfbane eller ikke?

Samarbeid

Det er flere som samarbeider for at denne golfbanen ikke bare skal være blant de vakreste banen i verden, men også ha en meget god tilgjengelighet selv om den ligger der ganske langt nord i forhold til «verdens sentrum». Men det finnes hele tre flyplasser i nærheten som Widerøe flyr til. I sommer månedene har jo det selskapet en del tilbud som kan benyttes og man kan fly ganske ubegrenset i løpet av en gitt periode.

Nattegolf

Banen er vakker – ja, banen ligger godt plassert med havs utsikt fra hele banen – ja, men har du noen gang spilt golf i fullt dagslys midt på natten? Tviler på at du noen gang har gjort det om du da ikke er Lofoten væring eller fra områdene rundt derifra. Men på denne banen kan du få oppleve nettopp det. I hele to måneder lyser midnattssolen opp mer enn nok til at du kan få en opplevelse du ikke kan få mange andre steder. Hva med en Tee-off rundt klokken 24.00 når alt rundt er stille og rolig?

Celebert selskap

Mot slutten av sesongen – som er ferdig i slutten av oktober – kan man oppleve flere årstider i en og samme runde – både på godt og vondt – vinteren kan komme brått så langt nord. Men de siste 2-3 månedene av sesongen kan man jo slappe av etter golfrunden og nyte Nordlysets spill på himmelen. Perfekt plass å oppleve det samtidig med andre minneverdige opplevelser.

Med celebert selskap så mener jeg at Lofoten Links er tatt inn i selskapet hos Troon Golf. Det er de som styrer mange av de mest brukte banene til PGA og Europa tourene. Det er jo et kvalitets stempel at Lofoten er med her og betyr at de levere kvalitet i alle ledd. Lofoten er eneste bane i Skandinavia som er med i dette management selskapet.

«Farlig bane»

Ryktene sier at har man først spilt på Lofoten Links banen så kan man lett bli bitt av basillen og bare MÅ tilbake igjen for enda en runde i disse perfekte omgivelsene. Naturlige vannhindere og sandbunkere – strendene ved havet fungerer nemlig også sandbunkere ved flere av hullene. Anlegget rundt banen er også av ypperste klasse og tilbyr selvfølgelig pro shop, restauranter, overnattingsmuligheter og utleie av alt det normale utstyret man trenger til en runde golf!

Fakta om banen og anlegget:

Sesong: 1. mai til ca. midten av oktober.

Seaside linksbane. Par 71 – 18 hull – 4 ulike utslagssted fra Tee 61 (Ca 6100 m), 55, 48 og 42.

Golf 24 timer: Ultimo mai til ultimo juli.

Nordlysgolf: Ultimo august til ultimo oktober.

Klubbhus med overnatting, kafé, Proshop, tralle- og kølleutleie.

Driving range, putting- & pitching green.

Nybegynnerkurs, firmaturneringer og arrangementer.

Designer: Jeremy Turner.