Populære baner

Golf har blitt en ganske populær sport for mange, enten man er amatør eller om man er proff. I gamle dager var denne sporten jo forbeholt kun i de øvre klassene i samfunnet og det ble jo også kalt rikmanns sporten. Men i dag kan de fleste spille golf for utstyret er ikke så dyrt lenger og flere av banene er det ikke så verst pris på for å komme inn og spille.

Litt historie

Golf stammer i fra tidlig 1400 tallet og ble til i Skottland, men noen sikre kilder på hvor og når den egentlig startet har man ikke men den moderne golfen kommer i fra den tiden. Hvor så Skottene fikk ideen i fra er det nok ingen som med sikkerhet vet i dag. Det går noen historier om at Romerne drev på mad ett lignende spill samt att i det gamle Kina også ble spilt ett spill som lignet på dagens golf. Golf spredte seg sakte utover i Europa og senere videre ut i verden og i dag finer man golfbaner verden rundt.

Baner

En av de mest populære golf banene i Thailand er Banyan Golf Club som ligger ved Hua Hin. Stedet har også en egen resort så her kan man kombinere ferien med golf rett utenfor døra. Stedet åpnet i 2008 og blir ansett som ett av de beste stedene for golf i Asia. Restaurant og bar har man også her med en 5 stjerners service så det er ikke spart på noe der heller.

Royal Hua Hin Golf Course

En av de eldste golfbanene i Thailand er Royal Hua Hin Golf Course som ble bygd av noen Skotske jernbaneingeniører allerede i 1924, A O Robinson var lederen for denne gruppen. De var i Thailand for å bygge ut jernbanen i området og trengte noe å gjøre på fritiden. Dette er en ganske tøff bane som ligger i ett kupert terreng og en god del trær, men banen ble fort populær blant eliten i Thailand. Det forekommer at apene i den nærliggende skogen foretar raid ute på banen og stjeler golf baller så her spiller man side om side med jungelen. Det er flere gode baner i området rundt Hua Hin, men denne ligger omtrent midt i byen rett ved jernbane stasjonen så man trenger ikke å reise langt for å ta seg en runde ellet to med golf.

Red Mountain

Red Mountain

Om man reiser litt lengre sydover kommer man til Phuket og her ligger Red Mountain Golf Club, stedet har blitt nominert til flere store beste golf baner i noen år nå så dette stedet har en flott bane. Stedet ble åpnet opp i 2008 og det var Jon Morrow og Al Tikkanen som hadde stått for designet av banen. Stedet har også hotell og villaer og da selvfølgelig en god restaurant som tilbyr masse god mat. Stedet er som ganske mange andre golfbaner lagt til å ligge i nærheten av havet, så her kan man fint ta med familien så de kan kose seg på stranden mens de som vill spille golf kan kose seg ute på banen.