Saker i og rundt Golf sporten

Det har skjedd flere store ting i og rundt golf sporten den senere tiden. Jeg tenker ikke da bare på at Tiger Woods igjen har vunnet en Major turnering. Eller det at norske golf spillere gjør det godt utenfor Norge. Jeg regner jo med at en del av dere der ute har fått med dere både at Tiger er tilbake og har vunnet sin første Major turnering på over 10 år, og at en norsk spiller har skrevet historie ved å kvalifisere seg til spill på Major turneringen på Augusta banen i USA – denne banen trenger neppe mer presentasjon for de av dere som er litt inne i golf sporten!

Saker i og rundt Golf sporten

Årets beste spiller

Så langt i år har det vært litt frem og tilbake med hvilken spiller som har ligget i toppen av ranking listene. Det har vært to spillere som har byttet på å ligge i toppen faktisk. De to spillerne er Dustin Johnson og Justin Rose. Henholdsvis fra Amerika og England. I skrivende stund er det Dustin Johnson som leder, men det er ikke store spranget mellom dem så hva som helst kan skje videre utover sommeren.

Men det kommer også en tidligere verdens ener i store byks bakfra. Etter sin seier i Masters turneringen midt i April klatret den gamle og kanskje mest kjente spilleren i verden – Tiger Woods – helt opp på sjetteplass. Vil Tiger Woods fortsette sin klatring opp og helt til toppen igjen eller hva skjer videre? Det får du kun vite dersom du følger med i golf sporten og ranking listene der.

Flere hendelser

At det skjer en del gambling i golf sporten er vel ingen stor hemmelighet. Og at det både vinnes og tapes store penger både på og utenfor banen på denne måten er vel heller ingen sjokkerende nyhet. Men det en amerikaner klarte i forbindelse med US Masters hvor Tiger Woods vant hører med til sjeldenhetene. Han hadde vel mer tro på at Tiger skulle vinne denne turneringen enn det Tiger Woods selv hadde muligens. I hvert fall så satte han alle sine sparepenger på at nettopp dette skulle skje, og det var den nette summen av 85 000 dollar. Første fikk han ikke noen til å ta dette bettet, men det tredje kasinoet han forsøkte fikk han klarsignal og fikk 15 i odds på at det skulle skje. Dermed kunne han innkassere 1275 Amerikanske dollar som blir nesten 11 millioner norske kroner med dagens kurser.

Flere hendelser

Norsk golf

Den samme US Masters turneringen var jo historisk sett med norske øyne også. For første gang skulle en norsk spiller spille denne turneringen og han klarte seg gjennom de første dagene og klarte cuten slik at han fikk spille de siste to dagene også. Viktor Hovland er mannen som har klart denne bragden. Han er norsk og er amatør spiller, men vil garantert fortsette som profesjonell i årene fremover. Om han fullfører sin skolegang eller bryter av den før tiden og blir proff i golf vet vi om ikke alt for lenge. Han kan bli meget spennende å følge fremover!