Tiger Woods

Jeg tenkte jeg skulle ta et lite dypdykk tett innpå det største navnet innen golf gjennom tidene, Tiger Woods. Eldrick Tont Woods som han egentlig heter ble født 30.desember 1975 i Cypress, California i USA. Han var enebarn, og foreldrene Earl og Kultida Woods oppdaget og støttet sønnens talent i en usedvanlig ung alder.

Tiger Woods
Tiger Woods

Det ble sannsynligvis en av grunnene til at han senere ble den yngste noensinne til å vinne Masters Tournament of Golf. Det ble sagt at gutten lekte med golfkølle før han lærte å gå. Ikke bare hadde han talent, men han hadde også en levende og lidenskapelig interesse for sporten. Earl brukte mye tid og energi på å utvikle sønnens talent, og i en alder av 3 år under et talkshow klarte gutten å slå komiker og golfspiller Bob Hope i en uhøytidelig putting konkurranse.

Masters Tournament

Under oppveksten var faren pådriveren i å utvikle talentet, og moren sørget for at sporten ikke kom i veien for en lykkelig barndom. Moren var opprinnelig fra Thailand, og påvirket sønnen med buddhistiske ideologier. Utenom golf hadde Tiger Woods en ellers normal barndom, med andre interesser som andre på hans alder. Han vant sin første offisielle konkurranse som 8-åring, og deretter var han ustoppelig. I 1994 startet han college, med hjelp av fullt golfstipend som støtte. 20 år gammel hadde han allerede vunnet US Amateur titler, hele 3 ganger, og han valgte å hoppe av utdanningen, og heller bruke tid på å spille profesjonell golf. Dette er et valg som hele golfverdenen kanskje takker han for i dag, med tanke på at han i 1997 ikke bare vant Masters Tournament som den aller yngste, men han satte også flere rekorder i turneringen. Under takketalen var han ydmyk og takknemlig, han takket blant annet sin mor og minnet alle på sin etniske bakgrunn, som er afroamerikansk, thai, kinesisk, indianer og hvit.

Siden gikk det slag i slag for vidunderet fra Cypress, ikke rart at han kan skryte av å ha utgitt sin egen bok også. I 1997 ble han ranket som nr.1, og beholdt denne rangeringen i 264 uker fram til 2004. I neste runde beholdt han rangeringen i 281 uker fra 2005 til 2010. Før eller siden måtte vel eventyret ta slutt? Nedturen startet i 2008 med en ryggskade og ting ble ikke bedre da ryktene om hans utroskap begynte å svirre. Han var involvert i en ulykke og ble siktet for uforsvarlig kjøring. Woods bekreftet påstandene om utroskap med et stort antall kvinner, beklaget og informerte om at han tok pause fra profesjonell golf. I kjølvannet av dette mistet han flere sponsoravtaler, han mistet sin trener og han mistet sin kone. Han plagdes med skader i flere år, og var en periode rangert som nr.58. Nedturen varte i årevis og eskalerte med en arrest for kjøring i påvirket tilstand i 2017. I 2019 kom endelig oppturen, og ringen ser ut til å være sluttet, han vant på samme bane som han vant sin første Masters Tournament og hele verden ønsker supertalentet hjertelig velkommen tilbake.