Verdens 3 beste golfere

Det er mange golfere i historien som har vært meget gode. Det er flere som har kjempet om store titler og mye heder og ære. Og av de som er mest kjent i dag er det kanskje Tiger Woods som er den med best CV. Men det kommer selvfølgelig an på hvor man måler også for å finne ut hvem som har vært best og nest best og så videre gjennom tidene. >Er det den som har vunnet mest totalt som er den beste – er det den som har vunnet de største titlene som er den beste – er det den som har spilt inn mest penger som er den beste eller ja det er mange muligheter for å snu rundt på dette.

Tiger Woods

21 år gammel vant Tiger sin første major turnering og det var Masters turneringen i 1997. 21 år gammel å vinne noe så stort og en pengepremie på nesten en halv million dollar. Og det var en så klar seier med hele 12 slag foran neste spiller. Spiller nummer to var 6 slag under par for banen som er et meget godt resultat, men Tiger Woods var bare så mye bedre og hele 18 slag under par. Over 10 år på topp av listene over verdens beste golfspillere kan Tiger Woods skryte med. Riktignok fordelt på to perioder. Han er ikke mestvinnende i PGA – der leder enda Sam Snead – han er fortsatt ikke den med flest major titler – der leder Jack Nicklaus fortsatt. Men Tiger er eneste i verden som har vunnet fire major turneringer på rad. Totalt sett er listen lang med Tigers prestasjoner innen golf. En stor spiller som er skrevet inn i historiebøkene for alltid.

Jack Nicklaus

Han omtrent avsluttet sin proffe karriere med en master seier i 1986 i en alder av 46 år! Det har blitt omtalt som en av de største sportsbegivenhetene i historien. Men hans CV inneholder mye mer enn bare den seieren. Han har nesten 20 store Championship seiere. Og han har oppnådd og bli best eller nest best i hele 37 majorturneringer i løpet av son karriere.

Men det han var virkelig god på var å fremheve storheten i sine motstandere som f.eks. Palmer, Player, Watson og Trevino. Men enda viktigere så gjorde han golfen til et enda bedre spill med sin fysiske dyktighet og han mentale storhet. Hans vedvarende nivå av fortreffelighet og hans geniale måte å «plukke fra hverandre» golf baner rundt omkring i verden. Enda en spiller som for alltid har skrevet inn sitt navn i golfens historiebøker!

Sam Snead

Sam er den siste av de tre virkelig store i historien. Og hadde det vært antall seiere i turneringer totalt som bestemte og avgjorde hvem som var best så hadde Sam vunnet med klar margin. På den tiden var ikke registrerings systemer like gode så det er ikke alt som er like klart hvor mye han egentlig har vunnet. Det kommer forskjellige svar fra forskjellige kanter når man spør om dette.

Det kunne vært skrevet mye om Sam, men skal avrunde det til at han havner på tredjeplass i dette selskapet med de to jeg allerede har beskrevet over her.